tiistai 14. heinäkuuta 2015

Ihan oma leiri

Toissa viikonloppuna pääsin osallistumaan upealle leirille. Leiri pidettiin Heidin tallilla joten Pouta olikin sitten minun "leirihoitsuna". Leiri oli aivan ihana ja tuli kyllä paljon muistoja mieleen yli kymmenen vuoden takaa kun olin silloin ratsastusleirillä.

Leiri alkoi lauantaina ja aamusta ajelin siis tallille. Ensimmäisenä ohjelmassa oli lähteä naapuritallilta tulevia leiriläisiä vastaan. Lähtö tosin vähän viivästyi kun haluttiin tottakai ottaa kuva meidän tallin porukasta ennen lähtöä!

Heidi ja Tuisku, Siiri ja Vallu sekä minä ja pouta.

Tallille tultua purettiin hevoset ja etsittiin majoituspaikat naapuritallin hevosille. Tämän jälkeen päästiin ruokailemaan. Ruokailun jälkeen meillä oli leirikaste. Sai kyllä nauraa taas ihan urakalla ja kasteen jälkeen kaikilla oli jauhoa naamassa ja varmaan vähän muuallakin, vaatteissa märkiä länttejä ja vähintäänkin vatsalihakset kipeinä nauramisesta.

Sunnuntain ratsastustunnilta

Leirikasteen jälkeen meillä oli Centered riding teoriatunti. Olipa ihanaa päästä pitkästä aikaa taas Centered Ridingin pariin! Jälleen kerran koin melkoisia ahaa-elämyksiä teoriatunnilla. Kerron teille seuraavassa postauksessa hieman enemmän Centered Ridingista ja siitä, miten se on vaikuttanut ratsastukseeni.

Teorian jälkeen paistettiin makkaraa ja naan -leipää. Itseasiassa minä olin grillivastaavana :D. Ruokailun jälkeen lähdettiin sitten vielä iltamaastoon. Minä menin Poudalla ja päästiinpä Poudan kanssa vähän laukkailemaankin. Oli kyllä ihanaa rentoa laukkaa ja Poutakin selvästi tykkäsi. Ratsastuksen jälkeen käytiin iltapuulle.



Aamulla sänkyyn tuli rapsuteltava karvapallo
Seuraavana päivänä aamupalan jälkeen oli tiedossa Centered Riding ratsastustunnit. Minä menin tottakai Poudalla ensimmäisessä ryhmässä. Olen viimeksi ollut CR tunnilla varmaan n. kolme vuotta sitten ja oli hienoa huomata, että ratsastuksessani on oikeasti tapahtunut paljon kehitystä. Eniten kehitettävää on enää pohkeen paikassa, joka meinaa valua aivan liikaa eteen. Mutta oli kiva tajuta, ettei notkoselkä oikeastaan enää olekaan se isoin ongelma ratsastuksessani.

Huomaa eteenvalunut jalka

Oman ratsastustunnin jälkeen Pouta jatkoi Heidin alla vielä toisen tunnin. Kuvailin sitten toisten tuntia, heillä oli hieman erilaisia tehtäviä, sillä joukossa oli myös yksi poni kärreillä! Hyvin jalkoi ponikin kokonaisen tunnin pyöriä muiden kanssa kentällä.

Tässä pohkeen paikka on jo parempi

Ratsastuksen jälkeen oli taas vuorossa ruokailua, ruokailun, höpöttelyn ja kahvittelujen jälkeen lähdettiin saattamaan naapuritallin porukkaa takaisin kotiin. Tällä kertaa Heidi meni poudalla ja itse lähdin Tuiskulla kärryjen kanssa mukaan. Alkukankeuden jälkeen alkoi ohjaaminenkin sujua. En ole ennen ohjastanut hevosta metsäteillä vaan olen aina ajanut vaan hiekkateillä, joten pieniä vaikeuksia oli alkuun. Hevosen reippaus ei toki auttanut asiaa yhtään, mutta ainakin reissun aikana kehitystä tapahtui.

Tuiskun peppukuva



Leiri päättyikin siihen ja kun oltiin laiteltu hevoset takaisin laitumelle lähdin ajamaan kotiin. Oli aivan ihanaa kun sai höpöttää heppajuttuja kokonaisen viikonlopun ja nautin kyllä joka hetkestä. Olin kyllä leirin jälkeen aivan hirvittävän väsynyt. Palautumiseen meni monta päivää, sillä työt sotkivat mahdollisuuden kunnon yöuniin. Jokatapauksessa oli huippua päästä kokemaan pitkästä aikaa oikeaa hevosleiritunnelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit :)
Asiattomat kommentit poistetaan.